Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

KK Podčetrtek
 


Spremljajte nas na FB

Spremljajte nas na Instagramu

 

Terme Olimia

 

Občina Podčetrtek

 

Trgovine Jager

 

Čokoladnica Syncerus

 

Video PC center Ilinčič

 

Pralnica Heidi

 

Zavarovalnica Triglav

 

Pivovarna Laško

 

KEA trgovine

 

Kozmetika Afrodita

 

GAAL

 

DAKA

 

TOMGRAD

 

Tesar Les

 

Franc TRUPAJ s.p.

 

Telekom Slovenije

 

Avtoelektrika Amon

 

GES

 

vsi donatorji >>>

  

 

 

 
 

ČLANI: 2.SKL, 20. krog

2.3.2012 - Športna dvorana Podčetrtek
Gledalcev 180

Terme Olimia : Janče Prit
59 - 72 (27-20 15-17 8-16 9-19)

Strelci KK Podčetrtek:
Pungartnik 20, Abramovič 12, Trupaj 9, Teržan 5, Globovnik 4, Brčina 4, Maček 4, Štahl 1, Debeljak, Gobec, Hunski, RazboršekKljub razmeroma lahki zmagi, ki so jo dosegli naši košarkarji v Jančah v prvem delu sezone, se je že pred tekmo vedelo, da bo srečanje enakih nasprotnikov v Podčetrtku povsem druga zgodba, saj se je ekipa Janč v drugem delu prebudila in z novo zmago slavila še četrtič zapored. To je bilo srečanje dveh ekip, ki sta v nadaljevanju sezone v naletu, toda ta večer so bili domači igralci v večini elementov košarkarske igre slabši nasprotnik, tako da je zmaga zasluženo odšla v Janče. Sicer pa sam uvod v srečanje tega ni nakazoval.

 

Domači košarkarji so pred približno 200 gledalci v uvodnih minutah srečanja preko lahkih košev izpod obroča popolnoma zagospodarili na igrišču in prisilili gostujočega trenerja Bojana Brodnika, da že po treh minutah srečanja zahteva minuto odmora, saj je naša ekipa povedla s 13:1. V nadaljevanju so se moči na parketu uravnovesile, do konca za gledalce atraktivne četrtine pa je gostom uspelo nekoliko znižati prednost Podčetrtka (27:20).

 

Drugih deset minut smo gledali obračun v katerem so varovanci Franca Rozmana držali priigrano prednost, ki pa so jo gostje ob koncu četrtine uspeli še nekoliko zmanjšati (42:37).

 

Med polčasom so na parket stopili najmlajši pionirji U10 KK Podčetrtek in v igri pokazali svoje do sedaj osvojeno znanje.

 

Po glavnem odmoru so v srečanje bolje vstopili gostje in v 23. minuti po delnem izidu 6:0 tudi prvič povedli (42:43). Ekipi sta se nato izmenjevali v vodstvu v zadnjih deset minut pa so Podčetrtčani vstopili z zaostankom treh točk. Igra domačih v napadu nikakor ni stekla, toda rezultat je bil vseeno aktiven.

 

V zadnjih desetih minutah pa so Podčetrtški košarkarji povsem odpovedali. V napadu so bili neučinkoviti (v drugem polčasu so skupno dosegli le 17 točk), v obrambi pa nikakor niso uspeli ustaviti Andreja Kavaša (23) in nekdanjega igralca Geplina Slovana Dejana Mlakarja (21), ki sta zadela tudi nekaj izjemno težkih metov ob samih zaključkih napada. Pri domačih je bil edini razpoložen v napadu Beno Pungartnik z 20 točkami, 12 pa jih je dodal ta večer nekoliko slabše strelsko razpoloženi Robi Abramovič. Gostje so na koncu slavili z rezultatom 59:72.

 

Trener domačih Franc Rozman je za poratal Slovenska košarka srečanje opisal takole: "Tekmo smo dobro odprli. To je že tretjo ali četrto srečanje, ki smo ga dobro začeli. Dobili smo tudi prvi polčas. Kar v redu smo izkoriščali igro na centrskih pozicijah. Tudi pretok žoge je bil dokaj dober, vendar so gostje z dobro obrambo podvajali na naših centrih. Na kar smo zgrešili odprte mete. Kar je bil tudi eden izmed vzrokov, da smo ta dvoboj izgubili. Imeli smo namreč slabši met za 2 točki. Nasprotnik pa nas je tudi nadskakal, saj je imel 12 skokov več od nas. Tako da ko so naredili nekaj točk razlike se mi enostavno nismo več uspeli vrniti nazaj v igro. Poizkušali smo z agresivno obrambo in menjavami, vendar ni bilo dovolj razpoloženih igralcev, da bi se z meti od daleč približali ekipi Janč. Že pred tekmo smo vedeli, da jih lahko premagamo, a smo se premalo potrudili v obrambi. Imeli smo tudi nekaj zgrešenih zicerjev, tako da so na našo žalost zmagali Ljubljančani. Za zmago jim tudi čestitam. Mi gremo sedaj naprej. Čaka nas gostovanje pri moštvu Litije. Slednja nas je na domačem igrišču porazila, vendar jim bomo na povratnem dvoboju poizkušali vrniti za poraz. Glave gor. Moramo iti naprej. Porazi in zmage so sestavni del športa."

 

kk-podcetrtek_1.jpg
kk-podcetrtek_2.jpg
kk-podcetrtek_3.jpg

kk-podcetrtek_5.jpg
kk-podcetrtek_6.jpg
kk-podcetrtek_7.jpg